Utbildad inom handel och kontor på Wargentinskolan. Har arbetat som musiker i massa olika former sedan hösten -86 då dansbandet Freeze bildades. Med 90-talets Hysterix, med jobb på pubar, afterski och företagsgig, lades grunden till dagens huvudsysselsättning med bandet Patriks Combo.
Några höjdpunkter genom åren är medverkan på Rix MorronZoo, Allsång på Skansen och Dansbandskampen på SVT. Har också nosat lite på radio i form av halvlyckad morgonvärd på Radio Jämtland och hellyckad gäst hos Tomas Deutgen i P4-dans, då ämnet dansband från 70-talet är en favorit. Samlar på skivor i genren och är sedan 2020 krönikör i tidningen ”Får jag lov”.

Barnteater i form av Birger och Bella med Elin och Mats Sandelius, där Patrik fick spela storsjöodjursbarnet Birger. Har även gett ut en del skivor med Patriks Combo. Det sociala engagemanget är också nåt som lyser starkt i Patriks Combo som dragit igång insamlingar till bla. Cancerfonden, Diakoniverksamheten i Östersunds församling, Bassestiftelsen mm.

På familjefronten ser det mycket bra ut. Patrik har tre söner på 6, 9 och 29 år. Den äldste har även han två söner, så Patrik är dubbelfarfar. Alla håller honom både ung och utmattad. Gillar familjelivet väldigt mycket… och jobbet, också väldigt mycket

Patrik Zackrisson